Соя що це таке корисні властивості

Соя багата на важливі поживні речовини. У 100 г цього продукту міститься 385 ккал, що робить сою дуже поживний. Але окрім енергії вона здатна наситити ваш організм такими важливими мікро- та макронутрієнтами, як вітамін К, вітаміни групи B, залізо, магній, фосфор, цинк, марганець та мідь, вітамін Е.24 лют. 2021р.

Кому не можна соєві продукти?

Кому не варто вживати сою? Соя може бути небажаним продуктом для людей із захворюваннями щитовидної залози. Усім необхідний йод у раціоні, наше тіло не здатне виробляти його самостійно. Цей важливий елемент має вирішальне значення для гормонів щитовидної залози.

Чи можна їсти сою щодня?

Якщо немає протипоказань, продукти з сої можна вживати щодня, але не харчуватися виключно ними. І краще вживати ферментовані продукти із сої, оскільки корисні речовини при цьому засвоюються краще, — зробила висновок Олена Кисельова.