Помідори багаті вітаміном С, калієм, фолатами та вітаміном К. Однак найбільше томати цінні тим, що вони є основним джерелом потужного антиоксиданту лікопіну, який знижує ризик серцевих захворювань та раку.. Вітамін С. Важлива поживна речовина та антиоксидант.19 лип. 2020р.
Що робить помідор В організмі людини?
Помідори підходять для низькокалорійного раціону. У 100 г помідорів всього 18 ккал, їх 0,88 г білків, 0,2 г жирів і 2,69 г вуглеводів. У томатах міститься клітковина, корисна для травлення, а також калій та магній, необхідні для здоров'я серцево-судинної системи.
Навіщо треба їсти помідори?
Томати містять багато вітаміну А та вітаміну К, а також значну кількість вітамінів групи В, фолієвої кислоти та тіаміну. Один томат забезпечує близько 40% добової потреби у вітаміні С. Також помідори хороше джерело заліза, калію, марганцю, магнію, фосфору та міді.