Від чого корисний відвар овес

Застосування Відвари і настої з вівса застосовують для омолодження та очищення організму, при нервових розладах, при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок, щитовидної залози, як протидіабетичний, потогінний, сечогінний, вітрогінний та жарознижувальний засіб.

Кому не можна пити відвар вівса?

Овес протипоказаний при жовчнокам'яній хворобі та після операції з видалення жовчного міхура. При серцево-судинній недостатності, цирозі печінки, нирковій недостатності, холециститі та підвищеній кислотності шлунка препарати вівса можна приймати лише після консультації з лікарем.

Як правильно пити відвар вівса?

Основні поради:

  1. незалежно від рецепту ліки з вівса необхідно приймати за 30 хвилин до їди, у теплому вигляді;
  2. перша порція на добу – до 9 години вранці, друга – до 9 години вечора;
  3. обов'язково дотримуватись дієти;
  4. курс – 7–10 днів;
  5. пити не менше двох літрів води на добу.