Восьминіг як приготувати швидко та смачно в домашніх

Як приготувати восьминога?

Готуйте на слабкому вогні, так продукт вийде м'якший і соковитіший. Дрібні охолоджені або заморожені восьминоги зваряться в середньому за 5-10 хвилин, щупальці – за 8-10 хвилин, середні тушки – за 20-30 хвилин, а великі – за годину або більше. Готовому восьминогу дайте охолонути під кришкою в бульйоні.

Чи потрібно знімати шкуру з восьминога?

Раніше говорили, що восьминога треба почистити від шкіри та присосок, але в Італії в жодному ресторані ви не зустрінете очищеного восьминога. Знімати шкіру – гріх. Перевіряти готовність треба так: проткніть голову дерев'яною шпажкою та спробуйте підняти восьминога з води.