Як цукор перетворюється на спирт?

Спиртове бродіння – Це процес перетворення дріжджами глюкози в етиловий спирт і вуглекислий газ в анаеробному (безкисневому) середовищі. Рівняння таке: C6H12O6 → 2C2H5OH + 2CO2. В результаті одна молекула глюкози перетворюється на 2 молекули етилового спирту та 2 молекули вуглекислого газу.16 Aug 2017

Зі 100 г цукру виходить приблизно 60 г спирту. Таким чином, якщо в одному літрі сусла міститься 100 г цукру, то отриманий після зброджування продукт матиме 6 градусів фортеці.

Етиловий спирт утворюється при зброджуванні простих цукрів дріжджами. З однієї молекули цукру Дріжджі C6H12O6 утворюють дві молекули етилового. спирту C2H5OH дві молекули вуглекислого газу CO2 і виділяють тепло.

У середньому 1 кг цукру дає 510 мл спирту-сирцю або (залежно від фортеці спирту) літр якісного алкоголю міцністю 40⁰.