Як готують компоти зі свіжих консервованих та сухих фруктів?

Тому при приготуванні компотів не всі плоди та ягоди піддають нагрівання. Апельсини, мандарини, малину, суницю, кавуни, дині, банани, ананаси, чорну смородину не варять, а розкладають у креманки чи склянки, заливають теплим сиропом, охолоджують.

У готові компоти для аромату та смаку можна, можливо додавати вино, фруктові соки, прянощі – корицю, гвоздику, мелісу, м'яту, мускатний горіх, ваніль. Спеції додають за хвилину до готовності компоту.

Класичний компот із сухофруктів готується так: 200 грамів будь-яких сушених фруктів на 3 літри води. Якщо це свіжі ягоди, наприклад, вишня чи черешня, то співвідношення таке саме: 200-300 грамів на трилітрову каструлю.