Печериці можна їсти вареними та смаженими, тушкованими та печеними, а можна і просто сирими, збризкавши лимонним соком та оливковою олією.
В якому вигляді можна їсти печериці?
Сирими ці гриби можна їсти за умови відсутності чорноти або темних плям. Вони мають бути абсолютно білого кольору. Дуже важливо ретельно промити їх перед вживанням. У такому вигляді вони містять максимальну кількість корисних речовин.
У якому вигляді не можна їсти печериці?
Поверхня капелюшка хорошого, корисного печериці, придатного для харчування, повинна мати однорідний колір, незалежно від того, великий гриб або дрібний. Якщо на ній є навіть невеликі вкраплення чорного або жовтого кольору, від покупки таких печериць потрібно відмовитися – їсти їх не можна.