Як можна їсти кизил

Свіжі ягоди кизилу їдять тільки в тому випадку, якщо вони дуже стиглі, та й то через свої в'яжучі властивості він далеко не всім припаде до смаку. А от компот, кисіль, вино, желе та варення з цієї ягоди, яка, завдяки великій кількості пектину, що міститься в ній, теж схоже на желе, йдуть на ура.

Як правильно їсти кизил?

Кизил залийте водою, щоб вона трохи приховувала ягоди. Відваріть 10-15 хвилин. Відвар злийте, ягоди злегка остудіть і відокреміть м'якоть від кісточок..

Чи можна їсти кизил у сирому вигляді?

– Як їдять кизил? – Кисло солодкі на смак ягоди кизилу можна їсти у сирому вигляді, приготувати з них напої: сиропи, морси або квас. Використовують кизил і для джемів, мармеладів, варення як начинку для випічки. Ягоди кизилу навіть солять і так само, як маслини, додають у підливки та приправи до м'ясних страв.