Зелені соковиті та хрумкі стебла найчастіше їдять прямо сирими: нарізують пластинками або брусочками, видаляючи товсті і жорсткі волокна або подають у вигляді довгих паличок – їх дуже зручно вмочувати в будь-якій соус і є прямо руками.
Чи можна просто так їсти селеру?
Хрумка, свіжа і неймовірно ЗОЖна селера – це нежирний і низькокалорійний овоч, який можна їсти сирим або приготованим. Хоча селера несе багато користі для здоров'я, він також багатий на клітковину і натрій, а це означає, що якщо його є у великих кількостях, у вас можуть виникнути проблеми з травленням.
Яка частина селери найкорисніша?
Найкорисніша його частина – стебло, потім корінь та листя. При додаванні в салати його слід різати дрібно, для варіння більше, приблизно 3 см, варити 5 хв.