В якому вигляді краще їсти овочі?
Наш організм здатний краще засвоювати бета-каротин із приготованих овочів, таких як морква, батат, кабачки та гарбуз, а не із сирих. Це пов'язано з тим, що приготування їжі розм'якшує стінки рослини і дозволяє нашій системі травлення ефективніше отримувати деякі поживні речовини.
Що можна приготувати на вечерю з овочів?
11 оригінальних страв з овочів, які готуються без зайвого клопоту
- Томатний суп-пюре з квасолею.
- Спагетті з кабачків, тушковані з помідорами.
- Каррі з картоплею та стручковою квасолею.
- Запечене овочеве рагу в томатному соусі.
- Овочеві голубці з фетою від Джеймі Олівера.
- Капустяна запіканка під сирною скоринкою