Чим різати сир Наприклад, для пармезану та інших твердих сирів? міцний ніж із коротким лезом трикутної форми, який буквально відколює шматочки. Для менш твердих, таких як маасдам або гауда, ніж у формі лопаточки з прорізом, зовні схожий на овочечистку. А ось рикотту ріжуть лопаткою без прорізу.
Чим нарізати сир?
Одна з найпопулярніших форм для нарізки сиру – всіма улюблені кубики. Найлегше нарізати таким способом напівтверді та тверді сорти, використовуючи сирний ніж чи тесак. Покладіть шматок сиру на обробну дошку боком і наріжте його скибочками, шириною 1-2 сантиметри.
Як правильно різати твердий сир?
Тверді сири не так просто нарізати звичайним ножем на рівні шматочки і тим більше — на тонкі скибочки. Його потрібно натирати чи ламати на шматки спеціальним ножем. Для цього використовується ніж для пармезану, коротке лезо якого коле голівку сиру, як шматок льоду.