Як можна порізати сир

Чим різати сир Наприклад, для пармезану та інших твердих сирів? міцний ніж із коротким лезом трикутної форми, який буквально відколює шматочки. Для менш твердих, таких як маасдам або гауда, ніж у формі лопаточки з прорізом, зовні схожий на овочечистку. А ось рикотту ріжуть лопаткою без прорізу.

Чим нарізати сир?

Одна з найпопулярніших форм для нарізки сиру – всіма улюблені кубики. Найлегше нарізати таким способом напівтверді та тверді сорти, використовуючи сирний ніж чи тесак. Покладіть шматок сиру на обробну дошку боком і наріжте його скибочками, шириною 1-2 сантиметри.

Як правильно різати твердий сир?

Тверді сири не так просто нарізати звичайним ножем на рівні шматочки і тим більше — на тонкі скибочки. Його потрібно натирати чи ламати на шматки спеціальним ножем. Для цього використовується ніж для пармезану, коротке лезо якого коле голівку сиру, як шматок льоду.