Як можна визначити кислоти у продуктах

Наявність кислоти у продукті можна визначити за допомогою лакмусу

лакмусу

Лакмус (від нідерл. lekken рідкий, текучий і нідерл. moes – суміш, паста, каша) – барвник природного походження, один з перших і найбільш широко відомих кислотно-основних індикаторів.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Лакмус

Лакмус – Вікіпедія

. Якщо кислота є, відбудеться реакція і лакмус змінить колір на червоний.

Яким чином можна розпізнати кислоти?

1) Метилоранж у водному розчині (в нейтральному середовищі) має помаранчевий колір, лакмус – фіолетовий. У кислому середовищі і метилоранж, і лакмус набувають червоного кольору..

Як розпізнати кислоти та основи?

Кислотами прийнято називати речовини, здатні віддавати протони (іони водню), а основами – речовини, здатні приймати протони..