Як перевірити якість сушених грибів?

Добре висушені гриби досить еластичні і ламаються лише після сильного згинання. Недосушений буде погано ламається, а пересушений – занадто крихким.

Вас повинні насторожити пластинки червоного або молочно-білого кольору, потовщена основа гриба. Це відмітні ознаки неїстівних опеньків. У їстівних осінніх грибів медовий капелюшок з лусочками, є плівка білого кольору, призначення якої – зв'язувати ніжку гриба з краєм капелюшка.

Для сушіння підійдуть будь-які гриби, які не мають гіркоти, тому що в процесі сушіння вона тільки посилиться. Найпопулярніші гриби для сушіння – білі гриби, подосиновики та підберезники, моховики, маслюки, опеньки, лисички та печериці.

Скільки зберігати сушені гриби У середньому зберігання грибів може тривати від шести місяців до трьох років залежно від способу та якості використаної сировини.