Її важливою функцією є дезінтоксикаційна. До неї надходять речовини, що утворюються в організмі в процесі травлення і в процесі життєдіяльності, лікарські препарати. Деякі їх можуть бути токсичними для організму. У печінки ці речовини перетворюються на малотоксичні продукти.Apr 4, 2018
Симптоми захворювання печінки
- Загальна слабкість. …
- Біль та тяжкість у правому підребер'ї. …
- Нудота та блювання. …
- Жовтяниця. …
- Шкірні прояви. …
- Болі у м'язах та суглобах. …
- Підвищена температура тіла. …
- Збільшення печінки.
Корисні продукти для печінки Продуктами, що відновлюють клітини печінки, є овочі, зелень, фрукти, ягоди, риба, нежирне м'ясо, нежирні молочні продукти, бобові, горіхи та рослинні олії, наприклад оливкова олія. Включення цих продуктів до щоденного раціону може позитивно позначитися на роботі печінки7.
Швидкість, з якою печінка людини регенерує після великої резекції становить близько 50 г на добу [21], а повне відновлення її функціональної активності в середньому відбувається за 150 днів [44]. Відновлення печінки здійснюється за рахунок фізіологічної та репаративної регенерації.