Як правильно брати проби в їдальні

Для добової проби достатньо залишати півпорції перших страв, порційні другі страви (котлети, биточки, сирники тощо) відбираються цілком у кількості щонайменше 100 р. треті страви відбираються у кількості щонайменше 200 р.

Як правильно знімати пробу у їдальні?

Зняття проби проводиться так: з котла ополоником (для перших страв), ложкою (для других) береться готова їжа. Знімаючий пробу окремою ложкою бере з половника або тарілки (для других страв) готову їжу та переносить її на ложку, за допомогою якої безпосередньо і проводить пробу їжі.

Як правильно відбирати добові проби?

Добова проба відбирається в обсязі: порційні страви в повному обсязі, холодні закуски, перші страви, гарніри та напої у кількості не менше ніж 100 гр; порційні другі страви, биточки, котлети, бутерброди залишають поштучно обсягом однієї порції.Похожі