Умовно їстівні екземпляри перед підсмажуванням обов'язково заздалегідь відварюють. Це допомагає позбутися мікроорганізмів, що залишилися на їх поверхні, і істотно змінити грибні властивості: отруйність знижується до безпечного рівня або зовсім ліквідується, усувається гіркота.
Після закипання води свіжі гриби потрібно готувати:
- для супу – 40 хвилин (хоча зазвичай до нього додають смажені);
- перед маринуванням – 20-25 хвилин;
- перед смаженням — 15–20 хвилин (іноді смажать відразу сирі підберезники, особливо якщо вони молоді та дрібні);
- перед заморожуванням – 20-25 хвилин (часто заморожують обсмажені гриби).
24 Jul 2020
Скільки варити білі гриби до готовності
Призначення | Скільки варити |
---|---|
Маринування | 15–20 хвилин у маринаді |
Заморожування | 15-20 хвилин |
Жарка чи запікання | 15-20 хвилин |
Засолювання | 10-15 хвилин |
•14 Sept 2022