Як правильно їсти аличу?

Бо плоди аличі містять велику кількість органічних кислот, її не рекомендується використовувати в харчуванні хворих на гастрит із підвищеною кислотністю шлункового соку, а також виразковою хворобою шлунка та дванадцятипалої кишки.

Алича стимулює роботу печінки, зміцнює судини, знижує кров'яне тиск. Регулярне споживання аличі сприяє виведенню радіонуклідів із організму. Алича сприятливо впливає на роботу нервової системи, оскільки має заспокійливий ефект.

У плодів є імуномодулюючий, жовчогінний та антиоксидантний ефекти. Переїдання продуктів із зеленої аличі може спричинити печію, фрукт не рекомендується тим, у кого є проблеми з травленням – гастрити, виразка.