Етикет за столом свідчить: жувати з відкритим ротом не можна. Коли пережовуєте їжу – розмовляти небажано, поспішати теж не потрібно. Залишки їжі між зубами дістають зубочистками, але лише у вбиральні. Якщо вам попався хрящик, вміст витягають, опускають на ложку і переміщають на тарілку.
Як правильно їсти за столом?
Правила столового етикету
- Сідати за стіл треба не дуже далеко і не дуже щільно до краю, також не можна на нього класти лікті, можна тільки кисті.
- На стільці потрібно сидіти прямо, не схиляючись над тарілкою з їжею.
- Покладіть серветку собі на коліна.
- Є слід у спокійному темпі, невеликими порціями.
Як з етикету є?
їдять за допомогою столових ножа та вилки. Пам'ятайте, що ви повинні тримати вилку в лівій руці, а ніж у правій, навіть якщо ви шульга. Не варто відразу розрізати все м'ясо на шматочки – це вважається поганим тоном. У міру потреби відрізайте ножем маленькі шматочки, притримуючи м'ясо вилкою з лівого краю.