Щодня необхідно вживати зернові продукти (цільнозерновий хліб, крупи, макарони), різноманітні овочі, фрукти, овочі та свіжу зелень, молочні та кисломолочні продукти (сир, молоко, кефір, сметана, сир, натуральний йогурт), а також білкову їжу та птицю, жирну рибу, яйця, бобові, горіхи, …
Меню може виглядати так:
- На сніданок людина їсть вівсяну кашу та фрукти, п'є каву.
- На другий сніданок можна вжити галети, запиваючи їх соком.
- Першою стравою на обід можна приготувати овочевий суп. …
- На полудень рекомендується з'їсти фрукти у вигляді салату та йогурт.
- Вечеря – овочеве рагу, шинка, чай.
Oct 9, 2018
Декілька основних правил здорового живлення 1) Використовуйте у своєму раціоні різноманітну їжу. 2) Харчуватися потрібно регулярно, їсти невеликими порціями, не рідше за чотири рази на день і ретельно пережовуючи. 3) Спробуйте приймати їжу, щодня в один і той же час. 4) Намагайтеся обмежити споживання солі.
Їжа має бути свіжою, раціон різноманітним та коректно розподіленим на день.
- Краще почати їсти частіше і невеликими порціями (не тричі, а 4-6).
- Не їсти щільно перед сном.
- Включати овочі в кожен прийом їжі.
- Пити більше простої негазованої води.
- Зменшити кількість простих вуглеводів.
Oct 8, 2018