Як правильно класти пергаментний папір на лист

Вкладати пекарський папір необхідно глянсовою або гладкою стороною вгору. Пергаментом зручно вистилати лист і вже на нього викладати тісто, овочі, рибу чи м'ясо. Без олії страви виходять менш жирними, не пригоряють і зберігають соковитість.

Як покласти пергаментний папір у форму?

Вирізати смужку пергаменту довше, ніж форма по колу та на 7 см вище. Відігнути шматочок приблизно 2.5 см, потім надрізати відігнуту частину на рівних інтервалах. Потім покладіть папір у форму, відігнутою частиною вниз, притискаючи смужку до стін форми.

Чи потрібно пергаментний папір змащувати перед випіканням?

Відповідь це питання можна знайти на упаковці. Якщо виробник вказав, що папір покритий силіконом, то не потрібно змащувати його поверхню перед тим, як класти вироби з тіста.. Якщо такої інформації немає, і ви боїтеся, щоб ваша випічка не прилипла – помажте папір вершковим або рослинним маслом.