Як правильно коптити лящів гарячого копчення

У мангалі розведіть вогонь, він має бути середньої інтенсивності та встановіть на неї коптильню. Коптіть ляща протягом 30-40 хвилин після того, як з коптильні з'явиться димок. Підтримуйте невеликий вогонь протягом усього приготування риби.19 квіт. 2020р.

Скільки солити ляща для гарячого копчення?

Оскільки лящ гарячого копчення не призначається для тривалого зберігання, сіль беруть за нормою 50 г (2 столові ложки) за кожний кілограм риби. Нею натирають рибу по лусці, засипають у черевце та голову. Посолених лящів витримують у холодильнику 1,5-2 години.

Скільки хвилин треба коптити рибу гарячого копчення?

Час залежить від величини тушок. копчення складає в середньому від 10-15 хвилин до 1 години. Коли копчення закінчиться, відкрийте кришку, щоб волога, що залишилася, випарувалася, а риба злегка підсушилася.