Як правильно мити полуницю перед заморожуванням?

Ми вважаємо, що перед тим, як заморожувати полуницю в морозильній камері, ягоди потрібно мити, адже це елементарне питання гігієни. Головне – робити це швидко, щоб полуниця не встигла насититися водою. Промивай полуницю маленькими порціями у великій кількості води.Jun 22, 2020

Щоб полуниця не наситилася водою, потрібно мити під проточною водою та невеликими порціями. Після цього перемістити в сито або розкласти серветки так, щоб ягоди були на відстані один від одного. Коли вода стіче, видалити плодоніжки та листочки.

Ягоди перед заморозкою необхідно перебрати, вимити, прибрати стороннє сміття та плодоніжки. Потім розкласти на тканину і підсушити. Ніжні ягоди (малину, суницю) краще очищати після розморожування.

Для заморожування сухі та чисті ягідки складіть у харчовий контейнер, який підходить для зберігання продуктів за низьких температур. Засипте його вміст цукром із розрахунку на 1 кг ягід – 200 г цукрового піску. Щільно закрийте тару кришкою і поставте в морозильну камери. Зберігайте у такому вигляді аж до використання.