Як правильно накрити на стіл схема

Якщо коротко, то найбільш зручний порядок дій наступний: Скатертина – Тарілки – Столові прилади – Келихи – Серветки – Декор (ваза з квітами, свічки, тематичні прикраси).

Як правильно накривати стіл?

Столові прилади повинні бути на відстані 10 мм один від одного та тарілки. Зліва лежить вилка, а праворуч ніж, як і ложка. Виделка повинна лежати зубами вгору, а ніж лезом до тарілки. Якщо в меню більше трьох страв, то не потрібно викладати всі столові прилади, вони повинні виноситися тоді коли будуть потрібні.

Які правила розміщення тарілок на столі?

Ті прилади, які використовуються першими, лягають ближче до тарілки. І далі — по черговості страв. Зліва від тарілки укладають вилки, а праворуч – ножі та ложки. У запасі завжди варто мати кілька додаткових приладів на той випадок, якщо комусь із гостей знадобиться новий.