Як правильно називається пахлава?

Баклава, або пахлава, покроковий рецепт на 4442 ккал, фото, інгредієнти – Thesaurus.24 Feb 2013

баклавою Звідки походить назва «пахлава" В Туреччині пахлаву називають «баклавою» і стверджують, що багатошаровий десерт вигадали саме в цій країні.

У чому полягає відмінність? Пахлава – виріб, що складається з 6-7 шарів здобного тіста, до складу якого входить сметана та яйця, з прошарками із подрібненого волоського горіха. Класична пахлава має форму ромба. Баклава ж виготовляється з прісно-шарованого тіста і складається, як мінімум, із п'ятнадцяти шарів.

– Східна насолода у вигляді просоченого маслом і сиропом листкового пирога з начинкою з розтертих горіхів, цукру та кардамону.