Сирі овочі та зелень, призначені для приготування холодних закусок без подальшої термічної обробки, рекомендується витримувати в 3%-ному розчині оцтової кислоти або в 10% розчині кухонної солі протягом 10 хвилин з подальшим ополіскуванням проточною водою.
Яким чином обробляють зелень?
Процедура включає три основні кроки:
- Розбір (сортування). Шпинат, зелена цибуля, салат, кріп, петрушка, кінза, селера, щавель та інша зелень перед промиванням розбираються на пір'я, листя та стебла. …
- Очищення. Вся зелень промивається під струменем проточної води щонайменше п'ять хвилин. …
- Повторне ополіскування.
Як мити зелень по Санпін?
Листові овочі та зелень, призначені для приготування холодних закусок без подальшої термічної обробки, слід ретельно промивати проточною водою і витримати в 3% розчині оцтової кислоти або 10% розчині кухонної солі протягом 10 хвилин з проточною водою та просушуванням.