Як правильно підв'язати рибу для копчення

Як вішати рибу у коптильні?

Риба в процесі копчення легко може зірватися, тому її слід підвішувати дуже акуратно. Найпростіший спосіб – це нанизування риб цілком на прутки. На ці стрижні рибу нанизують у підголовній ділянці у напрямку від черевця до спинки. (якщо нанизувати риб через очні отвори, вони швидко падають).

Як правильно і смачно закоптити рибу?

При копченні краще купувати рибини однакового розміру. Загалом процес займає від півгодини для дрібниці до 1 – 1,5 години для великих екземплярів. Коли копчення завершено, кришку коптильні слід знімати акуратно, тому що тріска, що тліє внизу, може спалахнути і обпалити вас. Хорошого улову та приємного апетиту!