Як правильно пити кору осики?

Застосування: приймати по 1 год. л. (2 г) без верху 3 рази на день після їди, запиваючи водою протягом 10 днів. Протипоказання: індивідуальна нестерпність.

Спосіб приготування: 4 грами сировини залити 1 склянкою (200 мл) гарячої води, настояти на водяній бані 15-20 хвилин, процідити, приймати дорослим по 1/2 склянки 2 рази на день під час їжі. Готовий настій зберігати у холодильнику. Тривалість прийому – 1 місяць. Склад: кора осики.

Кора осики полегшує кашель, знімає біль та запалення, зміцнює організм, покращує апетит, позбавляє організм від гельмінтів. Вона має також жарознижувальні, антиоксидантні, протимікробні властивості. Осиновою корою лікують діарею та ревматизм.

Також відвар кори осики має жовчогінну властивість , нормалізує роботу печінкививодить дрібне каміння з жовчного міхура.