Краще візьміть вузькі склянки з горлом, що звужується догори, для білого і рожевого вина, так як Ламбруско не такий газований напій і газики з нього дуже швидко підуть, а за ними ваші задоволення і захоплення. Так що, щоб їх затримати, необхідні келихи з шийкою горла.
ТОП-5 вин Ламбруско за версією WineStyle
- Bertolani, "Graspa Rossa" DOC.
- "Ligabue Class" Rosso Secco, Lambrusco DOP.
- Ca' Montanari, "Opera 02" Secco, Lambrusco di Modena DOP.
- Ceci, "Otello" Nero di Lambrusco 1813, Emilia IGT.
- Gavioli Antica Cantina 1794, Lambrusco DOC Rifermentazione Ancestrale.
15 Aug 2018
Отже, що ж потрібно їсти з ламбруско? В Емілії-Романья, де роблять вино, його п'ють разом із холодними м'ясними закусками – салямі, прошутто, ковбасами мортаделла та брезаолою, поркеттою (запечений рулет зі свинини з травами), та італійськими сосисками з фенхелем.
Якщо Ламбруско зроблено з сорту винограду з такою ж назвою (в основному червоний сорт), то Просікко роблять із білого сорту винограду Глера. Саме ця відмінність відіграла головну роль у відмінності смаків. Виноград Ламбруско дає багато ягідних відтінків у смаку, які і зовсім відсутні в Просікко.