Основні правила вживання такі: Лікерна чарка невелика, до 30 мл, і на ніжці. Обсяг повинен бути таким, щоб лікер можна було випити одним ковтком або довго смакувати. Якщо немає спеціальних вказівок про температуру напою, його слід помірно охолодити до 12-20 ° C.Feb 19, 2019
1. У чистому вигляді
- Солодкі лікери подають як діжестив, тобто після основної трапези. …
- При подачі лікер потрібно охолодити до 12-20 градусів. …
- Пити лікери рекомендується з чарок із довгою ніжкою;
- Якщо ви взяли солодкий лікер, то його краще пити з фруктами або ж подавати до чаю та кави;
Розбавити лікер можна водою (газованою або негазованою мінералкою), льодом, молоком, вершками, морозивом, гарячим шоколадом чи соками. Пропорції підбирають індивідуально. Вода і лід не псують смаку, чудово зменшуючи фортецю. Елітні лікери розбавляють лише водою без газу.
У каві та чай можна сміливо додавати кавові, молочні, кремові та трав'яні лікери. Взимку особливо добре розбавляти чорний чай з трав'яними "Бехерівкою" або "Jagermeister".