Як правильно пити Масалу?

Чай масалу денний готується з більшою кількістю води, а меншою від молока (1:2 або 1:3). Денний масалу чай зазвичай п'ють під час денного ланчу або після обіду, для підтримки бадьорості та гарного самопочуття. Також, якщо на вулиці спекотно, то вдень можна пити охолоджений масалу чай.

Коли молоко закипить, додаємо чай, цукор та спеції. Масалу обов'язково потрібно помішувати. За кілька хвилин ви помітите, як напій змінює свій колір на світло-коричневий. Я варю масалу на середньому вогні не більше п'яти хвилин.

Іноді подають масалучай з однією або декількома паличками кориці, зірочками анісу, насінням фенхелю, перцем, мускатним горіхом та гвоздикою. У західних країнах використовують запашний перець, щоб замінити корицю та гвоздику. А в Індії типове використання гвоздики.