Як правильно пити самбуку?

Алкоголь підпалюється. Через 7-10 секунд напій переливається в чистий келих, а тим часом порожній перевертається нагору дном на серветку. Самбука випивається одним ковтком. А потім через трубочку потрібно вдихнути ароматні пари із ємності, в якій трохи раніше гарно горів напій.

Гаряча Улюблений спосіб багатьох росіян, тому що вимагає мінімум рухів тіла і чимось нагадує культуру вживання горілки. Достатньо налити самбуку у стопку, підпалити і дати їй погоріти 5-8 секунд. Далі погасити лікер одним сильним видихом і випити залпом поки що він гарячий.

Самбуку наливають у першу склянку, підпалюють її, а потім переливають у другу і накривають тим, що звільнився. Таким чином склянка, що знаходиться зверху, почне збирати пари напою, що горить. Напій вважається готовим до вживання відразу ж, як згасне полум'я.

Зазвичай у чашку з гарячим напоєм додають трохи Самбуки, але можна просто запивати лікер кави або чай. Не наливайте багато лікеру – розрахувати дію міцного алкоголю у гарячому вигляді складно.