Спочатку мак потрібно залити водою та почекати, поки зерна осядуть на дно. Потім слід акуратно злити рідину з сорому, що залишився на поверхні, а мак відкинути на сито з дуже дрібними осередками і знову промити чистою водою.
Щоб обробити мак Для випікання, перед початком головних процедур його потрібно промити. Для цього макові насіння висипають у миску, заливають холодною водою, перемішують і легко перетирають у руках. Коли мак осяде, весь пил і старе насіння спливуть на поверхню.
— макові зерна містять у собі олію, яка при довгому зберіганні зерен прогоркає і надає неприємного присмаку всьому зерну, тому важливою процедурою приготування маку є заливка зерен окропомПід впливом гарячої води масло витікає і утворює плівку на поверхні води – її необхідно злити.
Як подрібнити мак покрокова інструкція з фото
- Крок 1. …
- Воду довести до кипіння. …
- Зняти з вогню, закрити кришкою та настояти протягом 20 хвилин.
- Перекласти мак у металеве сито з дрібними ґратами. …
- Пропустити набряклий мак тричі через м'ясорубку з дрібними ґратами.
- Мак подрібнений та готовий до роботи.