Як правильно сепарувати молоко для сметани

Як зробити густу сметану у сепараторі?

Процес виготовлення сметани за допомогою сепаратора Нагрійте молоко, що відстоялося, до 45-50°С. Налаштуйте сепаратор на потрібну жирність за допомогою гвинта на верхній тарілці. Орієнтуйтесь на жирність одержаного молока. Середнє чи трохи ближче до максимуму положення дозволить отримати оптимальну жирність та кількість вершків.

Як потрібно сепарувати молоко?

Сепарують проціджене свіже молоко (Краще – парне, холодне – нагрівають до 30-35 ° С). Пастеризоване або кип'ячене молоко сепарується гірше, з великими втратами жиру. На приймач сепаратора підв'язують марлю (2-3 шари) або іншу (лавсанову, капронову) тканину.