Як правильно сушити пряні трави?

Зелень перебрати, видалити всі сухі та пожовклі листочки. Добре промити і скласти в друшляк, щоб стекла вода. Потім розкласти на рушник і трохи підсушити. Зелень зв'язати у невеликі пучки, причому кожен вид трав окремо та підвісити у тіні на відкритому, але захищеному від вітру та сонця місці.Sep 12, 2019

Час сушіння лікарських рослин – приблизно 10–12 годин. Трави слід укладати на лотки нещільно один до одного. Зручно використовувати електросушарку для овочів та фруктів, обладнану режимом «Трави». Рослини, що містять ефірноолійні речовини, необхідні сушити за температури 30–35 °С.

Можна, можливо сушити трави на деку, поклавши їх на паперовий рушник і покривши зверху іншим рушником. Другий спосіб – сушка у духовці або в мікрохвильовій печі. У мікрохвильовій печі достатньо 5 хвилин. У духовці – 2-3 години при температурі 40 градусів.

Траву можна, можливо сушитизв'язавши в невеликі пучки і підвісивши на мотузці під навісом. Дрібне листя розсипають шаром 3-4 см на полотняній підстилці і підвішують у тіні, а великі (мати-й-мачуха, лопух) сушать, розкладаючи поштучно. Квітам місце під навісом.