Кидайте овочі не в холодну, а в киплячу воду. Воду попередньо потрібно посолити, це дуже важливо – сіль допоможе зберегти у капусті хлорофіл. Варити брокколі потрібно не більше трьох хвилин, а потім вийняти та покласти в холодну воду з льодом. Лід потрібен для того, щоб овоч зберіг колір.
Брокколі не дарма вважається корисною.Протипоказання та можлива шкода
- Овоч не рекомендується споживати людям, які страждають на хвороби підшлункової, також при високій кислотності шлунка.
- Через підвищений вміст клітковини, капуста у сирому вигляді протипоказана тим, хто щойно переніс оперативне втручання.
Також брокколі не можна використовуватиме приготування овочевих відварів. Вважається, що в суп при варінні потрапляють особливо шкідливі для людського організму пуринові основи – аденін та гуанін. Тому якщо ви хочете приготувати суп з броколі, спершу відваріть капусту, злийте відвар і додавайте її в готову страву.