Як правильно та смачно засолити рибу

Як правильно та смачно солити рибу сухим посолом?

Оптимальна температура для засолювання риби сухим посолом на «таранку» – 10–15 градусів за Цельсієм. Також рибу обов'язково встановлюється гніт. Верхній ряд додатково вкривається сіллю шаром 1,5-2 сантиметри. Якщо риба солиться різних габаритів, то вниз укладається більші тушки, а зверху дрібніші.

Як правильно засолити рибу?

Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолення перед сушінням або в'яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.