Як правильно топити піч?

Як правильно розтопити та топити піч Покласти на колосник розпалювання (щипа, скіпки і т. д.), прикрити піддувало і розпалити розпалювання. Після загоряння розпалювання укласти дрова горизонтальними рядами, бажано однієї породи. Після чого закрити дверцята і повністю відчинити піддувало до повного займання дров.

Як від печі отримати максимум тепла?

  1. Використовую сухі дрова.
  2. Палю пекти трохи більше двох годин за раз. …
  3. Палю пекти 2 рази на день. …
  4. Готую дрова перед розпалюванням. …
  5. 5.Верхнє розпалювання …
  6. 6.Подаю вторинне повітря.
  7. Роблю мінімальну кількість закладок за топку. …
  8. Вчасно закриваю засувку на трубі.

11 Feb 2012

Етапи топки печі

  1. Розпалювання. Для розпалювання підійдуть сухі залишки від рубання дров та роботи з деревом: тріска, стружка, береста та дрібне хмиз. …
  2. Подання основної закладки. Першу порцію палива укладають щільно, перекриваючи всю площу колосників. …
  3. Процес горіння. …
  4. Завершення.

Перед тим як розтопити піч, слід закрити піддувало. Засувка, розташована на димарі, відкривається повністю. Закривати його протягом усього періоду топки печі не можна.