Як правильно вести закваску в холодильнику

В холодильнику: Підгодовуйте закваску 1 раз на 3 дні: 1. Дістаньте з холодильника ваші 20г закваски (стартера) або візьміть 20 г стартера зі баночки в замовленні (решту, якщо ви не розумієте її стан краще поки викинути). Додайте 60г води і 40г борошна – краще цільнозернове, обдирну використовувати теж можна.29 січ. 2021р.

Як правильно зберігати закваску в холодильнику?

Але! Важливо, щоб прибираючи закваску на зберігання, вона була робочою, що визріла, набрала мікрофлори і її було багато! Залишайте на зберіганні в холодильнику не менше 250-300 г закваски. Жодних особливих приготувань перед консервацією я не роблю.

Як годувати житню закваску в холодильнику?

Щоб уникнути перекидання хлібної закваски в холодильнику, необхідно періодично її "вигулювати", тобто. діставати з холодильника і давати їй відігрітися приблизно одну годину (залежить від об'єму закваски), а потім підгодувати свіжою порцією борошна та води. Потім дати поставити ще 1-2 години за тієї ж кімнатної температури.