Як правильно використовувати пектин у джемі

Пектин додають у кипляче варення, при цьому його обов'язково потрібно змішати з цукром (пропорції 1:5), щоб він рівномірно розподілився у варення. Інакше пектин злипнеться у грудочки. Джем із пектином варять 3-4 хвилини.

Як правильно використовувати пектин для варення?

Пектин додається в кипляче варення/фруктове пюре, при цьому попередньо його обов'язково потрібно змішати з невеликою кількістю цукру, щоб він рівномірно розподілився у варення. Це з особливостями розчинення пектину.

Як розводити пектин для джему?

Кількість пектину при приготуванні джему може бути від 5 до 15 г на 1 кілограм фруктів: 1 кг фруктів + ​​500 г цукру = 7-10 г пектину. 1 кг фруктів + ​​250 г цукру = 10-12 г пектину. Якщо цукор не використовується зовсім, то на кілограм фруктів потрібно додати 12-15 г пектину..