Як правильно вважати калорійність готових страв

загальна калорійність страви / вага страви = калорійність однієї порції / 100 г. З цієї пропорції отримуємо універсальну формулу для розрахунку калорійності страви: загальна калорійність страви * 100 / вага страви = калорійність 100 г.17 груд. 2017р.

Як розраховують калорійність їжі?

Калорійність їжі, що споживається, розраховується шляхом складання енергетичної цінності продуктів, з'їдених за добу. Енергетична цінність має бути вказана на упаковці. Як правило, це калорійність на 100 г продукту. Наприклад, якщо в 100 г курячої грудки 130 ккал, а ви взяли 200 г, це вже 260 ккал.

Як правильно вважати калорії у сухому чи готовому вигляді?

Всі продукти, які вимагають термічної обробки, повинні бути ретельно зважені у сирому вигляді до приготування. І саме на цю їхню вагу в сирому вигляді потрібно розраховувати їхня калорійність. Завжди так і не інакше.