Як правильно зацукрувати журавлину на зиму

Як зберегти журавлину на зиму без заморозки?

Найпростіший спосіб – зберігати журавлину у воді. Берете чистий посуд, наливаєте холодну кип'ячену воду та поміщаєте ягоди. Добре для цих цілей підходить трилітрова скляна банка. Якщо ви збираєтесь зберігати ягоду на критому балконі, можна використовувати емальовану каструлю.

Як зберігати журавлину протерту з цукром?

Готові журавлини розкласти по стерилізованих банках, закрити пластиковою кришкою, що загвинчується або прибрати на зберігання в прохолодне місце.. Журавлину, протерту з цукром, можна подавати до чаю, млинців та оладок, використовувати у вигляді начинки для пирогів, пити з молоком.