Як правильно замочити віник для підмітання

Перед використанням новий віник потрібно добре підготувати. Для цього його слід запарити у відрі з окропом на кілька годин. Найкраще замочити у гарячому 5% розчині кухонної солі. Це не складно та швидко.27 лип. 2018р.

Скільки замочувати новий віник?

У парній необхідно набрати таз прохолодної води та опустити туди віник на півгодини. Вода просочить листя і допоможе розкритися корисними властивостями віника. Після вимочування у холодній воді віник необхідно помістити в гарячу воду температурою 70-80 градусів за Цельсієм приблизно на 5-7 хвилин.

У чому замочити новий віник?

Новий віник перед використанням замочують на кілька годин сольовому розчині гарячої води. На цебро води розводять 5 столових ложок солі. При замочуванні бажано, щоб весь мітелка був покритий водою. Після остигання розчину прутики у віника стають міцними, пружними і розпушуються.