Вичищені шматочки ягід складають у керамічну тарілку та заливають холодною водою. У такому вигляді вони повинні простояти не більше 3 діб. За цей час м'якоть шипшини повністю розмокне і легко піддаватиметься перетирання за допомогою блендера або сита. Пюре розкладають у форми для льоду і відправляють у морозилку.1 лист. 2016 р.
Що краще заморожувати чи сушити шипшину?
Заморожена шипшина зберігає більшу частину вітаміну С на відміну від сушеного.. Крім того, в ньому маса інших вітамінів і мікроелементів.
Як краще заготовити шипшину на зиму?
Сушити можна в духовці та на свіжому повітрі.
- Перед сушінням на повітрі шипшина розстилають тонким шаром на чистій поверхні та накривають марлею. …
- Перебрані ягоди поміщають у духовку з нещільно зачиненими дверцятами на 7 годин при температурі 40 градусів, після чого ще деякий час тримати в дерев'яних скриньках.