Як правильно заморозити шипшину на зиму

Вичищені шматочки ягід складають у керамічну тарілку та заливають холодною водою. У такому вигляді вони повинні простояти не більше 3 діб. За цей час м'якоть шипшини повністю розмокне і легко піддаватиметься перетирання за допомогою блендера або сита. Пюре розкладають у форми для льоду і відправляють у морозилку.1 лист. 2016 р.

Що краще заморожувати чи сушити шипшину?

Заморожена шипшина зберігає більшу частину вітаміну С на відміну від сушеного.. Крім того, в ньому маса інших вітамінів і мікроелементів.

Як краще заготовити шипшину на зиму?

Сушити можна в духовці та на свіжому повітрі.

  1. Перед сушінням на повітрі шипшина розстилають тонким шаром на чистій поверхні та накривають марлею. …
  2. Перебрані ягоди поміщають у духовку з нещільно зачиненими дверцятами на 7 годин при температурі 40 градусів, після чого ще деякий час тримати в дерев'яних скриньках.