Як правильно зберігати сирокопчену ковбасу?

Повітря в ній має бути +5-10 градусів, не більше. Важливо, щоб не було протягу, а вологість не перевищувала 80 відсотків. Так для зберігання копченої ковбаси буде найкраще. Безумовно, якщо немає комори або горища, то для зберігання можна використовувати холодильник.

Зберігати сирокопчену ковбасу можна і без холодильника – Достатньо повісити в добре провітрюване місце з постійною температурою від 5 до 15 градусів Цельсія. Так вона вільно зберігається та зберігає властивості 2-3 тижні.

Якщо потрібне більш тривале зберігання (протягом кількох місяців), ковбасу не рекомендується додавати цибулю та часник. Сиров'ялену, сирокопчену ковбасу можна, можливо зберігати за температури від 0 до 12 градусів. Термін зберігання сирокопчених ковбас у холодильнику становить 1-2 місяці, а сиров'ялених – всього 3-6 днів.