Свіжу рибу не оброблену, слід зберігати при нульовій температурі до +2. Потрошена риба може зберігатися до двох днів за температури +2 – +5. У сумці-холодильнику можна лише перевозити рибу. Копчення – це термічна обробка, яка не допускає тривалого зберігання продукту.1 May 2020
Термін зберігання замороженої в холодильнику риби
Продукт | t пов., °C | Термін зберігання риби |
---|---|---|
Риба гарячого копчення заморожена | -18 | 30 діб |
Риба холодного копчення, баличні вироби | від 0 до +4 | 3 добу. |
від 0 до -2 | 7 діб. | |
від -3 до -5 | до 14 діб. |
Охолоджена риба зберігається при температурі від 0 до -2°C у спеціальних «відділах свіжості» холодильника або обкладена льодом. Термін придатності охолодженої риби залежить від її розміру: велика риба зберігається трохи більше, ніж дрібна. Також, значення має пору року, навесні та влітку він менший, ніж в осінньо-зимові місяці.
Перше, що потрібно зробити, то це рибу ретельно помити. Після того, як риба буде відмита від слизу, бруду та підгодовування, її потрібно випатрати. Після цього потрібно рибу розсортувати. Тобто розкласти по купках видобуток на те, що буде смажено, пов'ялено та закопчено.