Як правильно збивати сметану на олію

Як збити сметану в олію?

Починайте збивати сметану на невеликій швидкості і поступово збільште до максимальної. Спочатку сметана стане пишною, а вже приблизно через 15 хвилин на її поверхні почнуть з'являтися жовті крупинки. Продовжуйте збивати, поки|доки| від масла|мастила| повністю не відділиться вся рідина, звана пахтою.

Чому не виходить олія зі сметани?

Переклади сметану в миску і збий її блендером, вибравши найвищу швидкість. 10-20 хвилин вистачить, щоб вона почала розпадатися на сироватку – пахту – і пластівці олії. Як тільки шматочки олії почнуть збиратися в єдине ціле, можеш відкласти міксер – олія готова, збивати її далі не треба.