Як правильно зробити солод для віскі?

Солод для віскі – це пророщене зерно, коли паросток в 1,5-2 рази довший від зерна. Щоб так проростити зерно, треба зерно пшениці або ячменю помістити в глибоке відро і промити несильно гарячою водою, сміття спливе – його зливаємо. Замочуємо зерно у теплій воді на 10-12 годин.

Гідромодуль: пропорції 1 до 3(на 1 кілограм засипу необхідно 3 літри води). І додатково на кожен кг солоду потрібно 12 л. води для промивання. Наберіть у вашу ємність необхідне кількість водинаприклад: 15 л води на 5 кг солоду.

Потрібно всього три інгредієнти: солод для віскі – 8 кг; спиртові дріжджі; вода – 32 літри.

Який солод можна смажити

  1. Замочити зерно на 2-2,5 діб. Кожні 8 годин зливати воду та залишати зерно на пару годин без води, потім заново заливати водою.
  2. Викласти зерно рівномірним шаром, зверху прикрити тканиною. …
  3. Висушити зерно на сонці або в духовці: 40 ° С, 25-30 годин, періодично помішувати.

Khordad 3, 1395 AP