Опускайте продукт не в холодну, а в киплячу воду або готуйте на пару. При варінні у воді через 30 секунд зменште вогонь до мінімуму і готуйте яйця протягом 10 хв. Готові яйця помістіть у крижану воду мінімум на 15 хвилин. Цілком охололі яйця чистите під холодною проточною водою.12 квіт. 2023р.
Як правильно та скільки варити яйця?
Від часу варіння буде залежати щільність жовтка:
- 4-5 хвилин необхідно для яєць некруто.
- 6 хвилин для заварних і твердих яєць некруто.
- 7 хвилин для вершкових яєць круто.
- 8 хвилин для твердих, але вершкових яєць.
- 9 хвилин для дуже твердих яєць, зварених круто.
Чому яйця варять у холодній воді?
Варити яйця на невеликому вогні. Свіжі яйця (до 4 днів) потрібно варити на 2-3 хвилини довше. Після варіння обдайте яйця холодною водою – так легше чистити від шкаралупи.