Як правильно зварити картоплю, щоб вона не розвалилася?

Якщо вам потрібно, щоб картопля не розварилася, додайте 1 столову ложку оцту на 1 л води. Поставте каструлю на середній вогонь. Коли вода закипить, зменште його. Після закипання ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, нарізана на шматочки – 15-20 хвилин.

7) Іноді готовий картопля темніє і набуває неапетитного вигляду. Щоб цього не сталося, додайте при варінні у воду трохи молока. Деякі кулінарні довідники радять додавати з цією метою оцет, але від оцту картопля буде щільним та «нерозваристим».

Картопля стане більш ароматним, якщо у процесі варіння додати у воду часник, цибуля, морква, кріп чи лавровий лист. Пюре та смажений картопля будуть набагато смачнішими, якщо додати смажену цибулю або смажені гриби.

Довести до кипіння картопля потрібно на сильному вогні під закритою кришкою. Потім потрібно зменшити полум'я і відкрити кришку. Якщо є спеціальний отвір, можна не знімати кришку. Якщо варити картопля без кришки, то вода швидко википить, картопля сильно розвариться і втратить частину корисних вітамінів.