Як приготувати чай із хвоща польового?

Для приготування настою близько 10 г подрібненої сировини (2 столові ложки) поміщають в емальований посуд, заливають 200 мл гарячої кип'яченої води і нагрівають на киплячій водяній бані протягом 15 хвилин, охолоджують при кімнатній температурі протягом 45 хвилин і проціджують, залишаючи.

Режим дозування 10 г (2 столові ложки) трави поміщають в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип'яченої води, закривають кришкою і нагрівають на киплячій водяній бані протягом 15 хв, охолоджують при кімнатній температурі 45 хв, проціджують, віджимають.

Настій: Приймають настій при захворюваннях сечових органів – 4ч. Ложки подрібненого хвоща на 2 склянки окропу (доза на 2 дні), випивати ковтками. Відвар: Зовнішньо застосовується у вигляді відвару – 1 ст. ложка сировини на 1 склянку води, кип'ятити 30 хвилин.